voor 2 personenIngrediënten:
- 2 kipfilets
- 6 plakken katenspek (75 gram)
- kruiden naar smaak, ik had nog een Wild Garlic Mix van Oil&Vinegar in de kast staan
- knoflookpoeder
- zout
- peper
- olijfolie
- 250 gram tomaten, in niet al te kleine stukjes gesneden
- 250 gram (kastanje) champignons, gesneden
- 1/4 courgette, in kleine blokjes
- 1/2 paprika in stukjes
- krieltjes, gekookt
- extra nodig: 2 ovenschalen
- Verwarm de oven voorop 220 graden. Smeer de ovenschaal in met olijfolie.
- Kook de krieltjes bijna gaar en plet ze een beetje. Doe de krieltjes in een ovenschaal met wat boter er over.
- Kruid intussen de kipfilet naar smaak. Omwikkel elke kipfilet met 3 plakken katenspek, zet desnoods spek vast met een saté-prikker, als het niet goed blijf zitten.
- Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de champignons, tomaten, paprika en courgette er omheen. Ik heb de groenten eerst in een schaal omgeschept met knoflookolie en wat zout en peper.
- Bestrooi de inhoud van de ovenschaal met peper, zout en knoflook naar smaak. Besprenkel als laatste beide kipfilets met een beetje olijfolie.
- Zet de ovenschaal met de kip en de groenten in de oven. Laat hem voor 30 minuten in de oven staan. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is.
- Zet de ovenschotel met de krieltjes de laatste 20 minuten erbij in de oven. Zo worden ze lekker knapperig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten