donderdag 1 december 2016

Roergebakken spitskool met spekjes en rijst

Ik heb voor dit recept de groentesaus uit een doosje met kraanwater vervangen door kookroom. Dit leek me toch net iets lekkerder dan zo'n zoute sausjesprut. Er zit voor mij al genoeg zout in het spek.



IngrediĆ«nten voor 4 personen 
  • 250 g witte rijst (zak) 
  • 1 spitskool 
  • 2 uien 
  • 1 teen knoflook 
  • 500 g spekblokjes (bakje) 
  • 2 el kerriepoeder (ik gebruik Curry Madras van Jonnie Boer)
  • kookroom
Bereiden:
  1. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. 
  2. Spitskool fijnsnijden. 
  3. Snijd ui in ringen en knoflook in plakjes. 
  4. Wok verhitten en hierin spekblokjes 3 min. uitbakken. 
  5. Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken. 
  6. Kerriepoeder en kookroom toevoegen. Goed mengen en 2 min. laten pruttelen. 
  7. Naar smaak peper toevoegen. 
  8. Warme rijst en roergebakken spitskool over borden verdelen. 
Bron: AH

Geen opmerkingen: