Ingrediënten voor 4 pers
-
300 g witte rijst
-
2-3 eetlepels cajunkruiden (potje a 50 g)
-
6 eetlepels (maïs)olie
-
1 schaaltje tilapiafilet (vis, ca. 400 g)
-
1 zak driekleuren paprika
-
500 g tomaten
-
3 eetlepels azijn
-
2 theelepels suiker
-
2 theelepels mosterd
-
1/2 pot steak & grillsaus (pot a 350 ml)
Materialen
-
barbecue (of je doet het in de oven)
-
aluminiumfolie
Bereiden
Barbecue of grill verhitten. Rijst
volgens gebruiksaanwijzing koken. In klein schaaltje 2 el cajunkruiden mengen
met 2 el olie en hiermee tilapiafilets aan beide kanten inwrijven. Paprika's
schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten schoonmaken, in kleine partjes
snijden en partjes weer doormidden snijden. In schaaltje azijn, 1/2 el
cajunkruiden, suiker en mosterd roeren tot suiker is opgelost. In ruime
koekenpan 4 el olie verhitten en paprika en tomaat 5 min. bakken. Rijst
toevoegen en 2 min. meebakken. Cajun-mosterdmengsel erdoor scheppen.
Ondertussen groot stuk folie op rooster van barbecue of grill leggen en tilapia
hierop in 6-8 min. om en om bruin en gaar laten worden. Vis en rijst over 4
borden verdelen, saus ernaast scheppen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten